Ovenschotel met worstjes en groenten

ovenschotel

Ovenschotel met worstjes en groenten

Image

Klein en groot kan ik hier blij maken met een smakelijke ovenschotel. En hoewel je natuurlijk met alle soorten vlees volop kunt variëren (varken, rund, kalf, lam, kip, ...) gaat mijn voorkeur toch echt uit naar het vlees van de Biefstukboeven

In deze ovenschotel zitten naast worstjes, verschillende groenten. Houd rekening met de gaartijd ervan. Wortels garen namelijk minder snel dan broccoli. En kapot gekookte groenten zijn nu niet echt mijn favoriet. 😉 Daarom kook ik alle groenten apart, voordat ze de oven in gaan.

Oh, en van de aardappeltjes kun je natuurlijk naar behoefte meer of minder toevoegen. En als je zelf minder koolhydraten wilt/moet eten, sta je ze gewoon af!

Image

“Het vlees komt van de Biefstukboeven. (h)Eerlijk stukken Hereford-vlees! Bijzonder smaakvol: biologisch gehouden in zijn natuurlijke habitat, dat proef je!”

Dit heb je nodig:

  • 500 gr. aardappelschijfjes
  • 4 grote winterwortels
  • 1 grote stronk broccoli
  • 5 worstjes
  • 4 el. boter
  • 3 el. bloem
  • 1 el. limoensap
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 1 el. Provençaalse kruiden
  • zout
  • peper
Image

Zo maak je het:

Kook de plakjes aardappel en wortel beetgaar in water met een beetje zout. Doe de broccoli erbij en kook die een paar minuten mee. Giet de groenten af, maar bewaar het kookvocht. Leg de groenten en aardappels vast in een grote ovenschaal en bestrooi ze met de Provençaalse kruiden.

Bak ondertussen de worstjes in de boter mooi bruin en leg ze op de groenten in de ovenschaal.

Verhit de rest van de boter in de pan waar je de groenten en aardappels in hebt gekookt (zonde van de afwas om een schone pan te pakken!), voeg de bloem toe en bak dat zo'n 2 minuten. Giet beetje bij beetje het kookvocht erbij tot je een mooie gebonden saus hebt. Voeg de helft van de kaast toe en breng de saus op smaak met peper en limoensap.

Giet de saus over de groenten, aardappelschijfjes en worstjes en bestrooi het met de rest van de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 175°C (of grill!) en serveer het als de kaas gesmolten is.