Bananenbrood
Het perfecte alternatief voor een zoet tussendoortje

Bananenbrood

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
3 rijpe bananen
150gr bloem
2tl bakpoeder
2 eieren
1tl kaneel
75gr olijfolie
20gr Tagatesse
een snufje zout

Kies eens voor een andere vorm dan de gebruikelijke cakevorm. Maar vergeet dan niet de baktijd aan te passen.

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Een goed alternatief voor een zoet tussendoortje is bananenbrood. Ja, in bananen zitten relatief veel fruitsuikers…maar naast suikers en zetmeel, bevatten bananen ook weer vezels. Dit betekent dat de suikers in bananen langzamer verteerd en geabsorbeerd worden, wat bloedsuikerpieken juist kan voorkomen.

Best complex dus die banaan. Ik vond dit artikel waarin alles duidelijk beschreven staat. Doe er je voordeel mee!

 

Stappen

1
Klaar

Prak

Prak de bananen tot puree en voeg de Tagatesse, de kaneel en eieren toe.

2
Klaar

Zeef en roer

Zeef de bloem en voeg dit samen met de bakpoeder toe aan het bananenmengsel. Roer alles tot een homogeen beslag. En meng tot slot het snuf zout en de olijfolie erdoorheen.

3
Klaar

Giet, bak en ...

Giet het beslag in een cakevorm en bak het bananenbrood zo'n 40 minuten in een oven van 180°C. Check met een satéprikker of het brood gaar is.

4
Klaar

Smul!

Gaar? Wacht dan het liefst nog zo'n 10 minuutjes voordat je de cake aansnijdt. Smakelijk. 😋

Mirjam Goes

vorige
Pompoensoep à la Mir
volgende
Sla-wraps met Thaise kip
vorige
Pompoensoep à la Mir
volgende
Sla-wraps met Thaise kip