Banenbrood
Het perfecte alternatief voor een zoet tussendoortje

83 9
Banenbrood

Delen? Graag:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Adjust Servings:
3 rijpe bananen
150gr bloem
2tl bakpoeder
2 eieren
1tl kaneel
75gr olijfolie
20gr Tagatesse
een snufje zout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kies eens voor een andere vorm dan de gebruikelijke cakevorm. Maar vergeet dan niet de baktijd aan te passen.

Kenmerken

    Ingrediënten

    Directions

    Delen

    Een goed alternatief voor een zoet tussendoortje is bananenbrood. Ja, in bananen zitten relatief veel fruitsuikers…maar naast suikers en zetmeel, bevatten bananen ook weer vezels. Dit betekent dat de suikers in bananen langzamer verteerd en geabsorbeerd worden, wat bloedsuikerpieken juist kan voorkomen.

    Best complex dus die banaan. Ik vond dit artikel waarin alles duidelijk beschreven staat. Doe er je voordeel mee!

     

    Zo maak je het

    1
    Klaar!

    Prak

    Prak de bananen tot puree en voeg de Tagatesse, de kaneel en eieren toe.

    2
    Klaar!

    Zeef en roer

    Zeef de bloem en voeg dit samen met de bakpoeder toe aan het bananenmengsel. Roer alles tot een homogeen beslag. En meng tot slot het snuf zout en de olijfolie erdoorheen.

    3
    Klaar!

    Giet, bak en ...

    Giet het beslag in een cakevorm en bak het bananenbrood zo'n 40 minuten in een oven van 180°C. Check met een satéprikker of het brood gaar is.

    4
    Klaar!

    Smul!

    Gaar? Wacht dan het liefst nog zo'n 10 minuutjes voordat je de cake aansnijdt. Smakelijk. 😋

    Mirjam Goes

    vorige
    Pompoensoep à la Mir
    volgende
    Sla-wraps met Thaise kip
    vorige
    Pompoensoep à la Mir
    volgende
    Sla-wraps met Thaise kip