Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom
Challenge accepted!

233 59
Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom

Delen? Graag:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Adjust Servings:
200gr bloem
6gr bakpoeder
5 eieren
20gr Tagatesse
Voor de topping
200ml Slagroom
5gr Tagatesse
250gr aardbeien
10gr Kako Nibs

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mam, in het vakantieboek van de Jumbo staat een challenge: taart eten zonder handen..."#ChallengeAccepted 

Kenmerken
    Keuken:

    Ingrediënten

    • Voor de topping

    Directions

    Delen

    De basis voor een taart? Een goede biscuit. En laat dat recept nu helemaal niet zo moeilijk zijn. Ook zonder suiker.

    Het belangrijkste? Gebruik nooit, maar dan ook echt nooit, de mixer om de bloem met de eieren te mixen. Pak een houten lepel of spatel en roer in zo min mogelijk keer alles er door. Hoe meer je roert, hoe meer lucht er namelijk uit het deeg verdwijnt.

     

    Zo maak je het

    1
    Klaar!
    10 min

    Klop

    Klop op de hoogste stand van de mixer de eieren tot schuim en voeg voorzichtig de Tagetesse toe.

    Zoals mensen verschillend op elkaar kunnen reageren, zo doen ingrediënten dat ook. En als je een luchtige taart wilt, is het goed om te weten dat eieren nu eenmaal anders reageren op suiker dan ze op Tagatesse doen.

    Klopt daarom eerst de eieren tot schuim en voeg daarna pas voorzichtig de Tagetesse doe.

    2
    Klaar!

    Mix

    Mix de bloem met de bakpoeder, zeef het en spatel het voorzichtig door het eimengsel.Kies je liever voor gemak? Vervang de bloem en bakpoeder dan door zelfrijzend bakmeel!

    3
    Klaar!

    Vet

    Vet je vorm (springvorm, cakevorm, plaatvorm) in met boter en een beetje bloem en giet het deeg erin.

    4
    Klaar!
    35 min

    Bak

    Afhankelijk van je vorm, bak je de biscuit in een voorverwarmde oven van 180º C. in zo'n 35 minuten gaar. Vergeet de satéprikker niet.

    5
    Klaar!

    En snoepen maar!

    Heb je je biscuit gebakken? Laat hem dan afkoelen en ga los met allerlei suikervrije variaties. Van klassiek - aardbeien en slagroom - tot exotisch!

    In dit voorbeeld ging ik voor klassiek: klop 250 ml. verse slagroom op met 5 gr. Tagatesse, voeg 250 gr. aardbeien en 10 gr. Davert Kako Nibs toe en versieren maar die taart.

    Mirjam Goes

    vorige
    Madeleintjes
    volgende
    Pompoensoep à la Mir
    vorige
    Madeleintjes
    volgende
    Pompoensoep à la Mir