Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom
Challenge accepted!

Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
200gr bloem
6gr bakpoeder
5 eieren
20gr Tagatesse
Voor de topping
200ml Slagroom
5gr Tagatesse
250gr aardbeien
10gr Kako Nibs

Mam, in het vakantieboek van de Jumbo staat een challenge: taart eten zonder handen..."#ChallengeAccepted 

Kenmerken:
  • Suikervrij
Keuken:

Ingrediënten

  • Voor de topping

Beschrijving

Deel

De basis voor een taart? Een goede biscuit. En laat dat recept nu helemaal niet zo moeilijk zijn. Ook zonder suiker.

Het belangrijkste? Gebruik nooit, maar dan ook echt nooit, de mixer om de bloem met de eieren te mixen. Pak een houten lepel of spatel en roer in zo min mogelijk keer alles er door. Hoe meer je roert, hoe meer lucht er namelijk uit het deeg verdwijnt.

 

Stappen

1
Klaar
10 min

Klop

Klop op de hoogste stand van de mixer de eieren tot schuim en voeg voorzichtig de Tagetesse toe.

Zoals mensen verschillend op elkaar kunnen reageren, zo doen ingrediënten dat ook. En als je een luchtige taart wilt, is het goed om te weten dat eieren nu eenmaal anders reageren op suiker dan ze op Tagatesse doen.

Klopt daarom eerst de eieren tot schuim en voeg daarna pas voorzichtig de Tagetesse doe.

2
Klaar

Mix

Mix de bloem met de bakpoeder, zeef het en spatel het voorzichtig door het eimengsel.Kies je liever voor gemak? Vervang de bloem en bakpoeder dan door zelfrijzend bakmeel!

3
Klaar

Vet

Vet je vorm (springvorm, cakevorm, plaatvorm) in met boter en een beetje bloem en giet het deeg erin.

4
Klaar
35 min

Bak

Afhankelijk van je vorm, bak je de biscuit in een voorverwarmde oven van 180º C. in zo'n 35 minuten gaar. Vergeet de satéprikker niet.

5
Klaar

En snoepen maar!

Heb je je biscuit gebakken? Laat hem dan afkoelen en ga los met allerlei suikervrije variaties. Van klassiek - aardbeien en slagroom - tot exotisch!

In dit voorbeeld ging ik voor klassiek: klop 250 ml. verse slagroom op met 5 gr. Tagatesse, voeg 250 gr. aardbeien en 10 gr. Davert Kako Nibs toe en versieren maar die taart.

Mirjam Goes

vorige
Madeleintjes
volgende
Pompoensoep à la Mir
vorige
Madeleintjes
volgende
Pompoensoep à la Mir