Gazpacho van kropsla en tuinerwten
Een fris soepje voor warme dagen

0 0
Gazpacho van kropsla en tuinerwten

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
1el olijfolie
1 ui
1 kropsla
300gr tuinerwtjes
1l groentebouillon
sap van 1 citroen
20gr bieslook
naar smaak peper

Ook lekker: giet de koude soep in een thermosfles en neem hem mee tijdens je picknick!

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Niets zo lekker als een koud soepje als het warm weer is. Deze gazpacho doet erg goed als voorgerecht of tussendoortje. En laat maar weer eens zien hoe veelzijdig een kropje sla eigenlijk kan zijn!

Ben je benieuwd hoe je deze sla het beste bewaard? Check het op de site van de telers.

Stappen

1
Klaar
5 min.

Snijd

Snijd de ui in kleine stukken. Doe niet te veel moeite, want de soep gaat bij de laatste stap gebruik je de staafmixer om alles te pureren. ;-) Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 2 minuten.

2
Klaar
10 min.

Was

Was en droog de bladeren van de kropsla en snijd ze in reepjes. Voeg de sla, erwten en bouillon toe aan de ui en laat het zachtjes 5 minuten zachtjes koken. Hoe langer je kookt, hoe bitterder je soep smaakt.

3
Klaar
1u 5 min.

Pureer

Pureer vervolgens alles met een staafmixer en laat de soep (gazpacho) afkoelen. Dit duurt minimaal een uur.

4
Klaar
5 min.

Serveer

Breng vlak voor het serveren de gazpacho op smaak met het citroensap, de fijngesneden bieslook en wat peper.

De gazpacho kun je overigens gemakkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast!

Mirjam Goes

vorige
Smeuïge bietjescake met frambozen
volgende
Zoete, frisse en romige bavarois van appelsien
vorige
Smeuïge bietjescake met frambozen
volgende
Zoete, frisse en romige bavarois van appelsien

Voeg je reactie toe