Gegrilde kippenhaasje met bierdressing
De perfecte combinatie: Sla voor de vrouw. Bier voor de man. ;-)

0 0
Gegrilde kippenhaasje met bierdressing

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
1dl donkere Leffe
3el witte wijnazijn
8el olijfolie
1mp mosterd
1/2tl paprikapoeder
1 krop salatrio
75gr haricots verts
250gr kippenhaasjes
1 komkommer
12 cherrytomaatjes
4 radijsjes
paar steeltjes tuinkers
naar smaak zout
naar smaak peper

Voor het bier koos ik voor Leffe Bruin. Dit is een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak, beiden te danken aan de donkergebrande malt.

Kenmerken:
  • Suikervrij
Keuken:

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Dit recept doet het altijd goed als lauwwarme maaltijdsalade tijdens de zomer of als voorgerecht in de herfst. Het bier in de dressing zorgt voor een heel bijzondere smaak. En geen stress: de alcohol is verdampt tijdens het inkoken van het bier, dus ook je kinderen kunnen hier gewoon van mee-eten. En geloof me als ook zij het leuk vinden een keer een mooi gedresseerd bord voor hun neus te krijgen.

En de drie kleuren sla? Die heb ik vers bij From Boer gehaald. Njam, njam!

Stappen

1
Klaar
10 min

Kook en koel af

Meet de juiste hoeveelheid bier af, giet het in een pannetje en laat het op een laag vuur inkoken. Als er nog zo'n 3 eetlepels bier over zijn, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen.

2
Klaar
5 min

Klop

Klop door het afgekoelde bier de olie, azijn, mosterd, paprikapoeder, zout en peper tot een dressing. Proeven mag. Moet!

3
Klaar
5 min

Kook en snijd

Halveerde haricots verts en kook ze beetgaar. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes, de komkommer in linten en de tomaatjes doormidden.

4
Klaar
15 min

Gril

Breng de kippenhaasjes op smaak met zout en peper en gril ze op de grillplaat goudbruin.

5
Klaar
5 min

Dresseer en geniet

En nu komt het leukste! Dresseren.

Was de sla en leg het net uit het midden van je bord. Om de slag mooi bij elkaar te houden gebruik je een komkommerlint als opstaande rand. Leg daarop voorzichtig de lauwwarme kip. De haricots verts, plakjes radijs en halve tomaatjes leg je in een waaiertje naast de cirkel.

Maak het geheel af met een aantal mooie druppels bierdressing en de tuinkers. Doe de rest van de dressing in een bakje, want gegarandeerd dat je hier meer van wil. ;-)

Mirjam Goes

vorige
Zandkoekjes
volgende
Mexicaanse groentjes
vorige
Zandkoekjes
volgende
Mexicaanse groentjes