Geroosterde tomatensoep
Het toppunt van snelheid en gemak

0 0
Geroosterde tomatensoep

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
500gr tomaten Voor een soep zijn romatomaten toch wel heel erg lekker!
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
paar takjes rozemarijn
3el olijfolie
een halve rode peper
naar smaak zout
1tl komijn (gemalen)
2 blokjes groentebouillon
400gr kikkererwten

Liever tijm in plaats van rozemarijn? Dat kan ook!

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Soepjes. Ze zijn vaak snel gemaakt, zitten boordevol groenten en kunnen gemakkelijk opgewarmd worden. Altijd handig als er in huis 3 sportende kinderen zijn en je niet altijd samen kunt eten.

Dit recept is wel het toppunt van snelheid en gemak. Alles zo’n 20 minuten in de oven, nog even in de pan laten koken, blenderen en klaar!

Lekker met een geroosterde (koolhydraatarme) boterham. En voor de anderen een vers afgebakken stokbroodje.

Stappen

1
Klaar
5 min

Snijd

Snijd de tomaten door de helft en leg ze met de gesneden kant in een grote ovenschaal of op de bakplaat.
Snijd de sjalotjes in vieren en de pel de knoflook. Voeg beiden toe aan de tomaten.
Besprenkel de groenten met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en leg de rozemarijn er tussen.

2
Klaar

Bak

Zet de ovenschaal zo'n 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.  

3
Klaar

Kook

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de gemalen komijn toe. Snijd ondertussen de rode peper door de helft, haal de zaadjes eruit en voeg hem toe aan de komijnenolie. Haal je de gegrilde groenten uit de ovenschaal en voeg ook dit toe. Roer de groenten goed door, voeg de 2 blokjes grorentebouillion en een liter water toe. Laat de soep ongeveer 5 minuten koken. Met de deksel op de pot en op lage temperatuur.

4
Klaar

Pureer en smul

Pureer alles met een staafmixer en breng de soep op smaak met de andere helft van de rode peper en eventueel zout. Laat de kikkererwten uitlekken en warm die tot slot nog even op in de hete soep.

Verdeel de soep over diepe borden (dan koelt het sneller af en dat is voor hongerige kinderen altijd fijn!), garneer de soep met een overgebleven takje rozemarijn en serveer er (koolhydraatarm) brood bij.

Mirjam Goes

vorige
Mexicaanse groentjes
volgende
Suikervrije chocolade cheese cake
vorige
Mexicaanse groentjes
volgende
Suikervrije chocolade cheese cake

Voeg je reactie toe