Ingrediënten
-
500gr aardappelschijfjes
-
4 grote winterwortels
-
1 stronk broccoli
-
5 worstjes
-
4el boter
-
3el bloem
-
100gr kaas
-
1el Provençaalse kruiden
-
naar smaak limoen
-
naar smaak zout
-
naar smaak peper
Beschrijving
Klein en groot kan ik hier blij maken met een smakelijke ovenschotel. En hoewel je natuurlijk met alle soorten vlees volop kunt variëren (varken, rund, kalf, lam, kip, …) gaat mijn voorkeur toch echt uit naar het vlees van de Biefstukboeven.
In deze ovenschotel zitten naast worstjes, verschillende groenten. Houd rekening met de gaartijd ervan. Wortels garen namelijk minder snel dan broccoli. En kapot gekookte groenten zijn nu niet echt mijn favoriet. Daarom kook ik alle groenten apart, voordat ze de oven in gaan.
Oh, en van de aardappeltjes kun je natuurlijk naar behoefte meer of minder toevoegen. En als je zelf minder koolhydraten wilt/moet eten, sta je ze gewoon af! Dat vinden ze hier geen straf.
Stappen
1
Klaar
10 min.
|
KookKook de plakjes aardappel en wortel beetgaar in water met een beetje zout. Doe de broccoli erbij en kook die een paar minuten mee. Giet de groenten af, maar bewaar het kookvocht. Leg de groenten en aardappels vast in een grote ovenschaal en bestrooi ze met de Provençaalse kruiden. |
2
Klaar
15 min.
|
Bak |
3
Klaar
5 min.
|
BindVerhit de rest van de boter in de pan waar je de groenten en aardappels in hebt gekookt (zonde van de afwas om een schone pan te pakken en het smaakt extra lekker!). Voeg de bloem toe en bak dit zo'n 2 minuten. Giet beetje bij beetje het kookvocht erbij tot je een mooie gebonden saus hebt. Voeg de helft van de kaas toe en breng de saus op smaak met peper en limoensap. Giet de saus over de groenten, aardappelschijfjes en worstjes en bestrooi het met de rest van de geraspte kaas. |
4
Klaar
10 min.
|
GrilZet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 175°C (of grill!) en serveer het als de kaas gesmolten is. |