Knapperige groentjes op Oosterse wijze
Met of zonder kip!

Knapperige groentjes op Oosterse wijze

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
1 ui
2 teentjes knoflook
2cm gember
3el sesamolie
350gr kippendijfilets
1 komkommer
400gr snijboontjes
125gr taugé
300gr rijst
handje sesamzaadjes
100ml pindasaus

Dit gerecht smaakt ook heel goed met kip, maar een dagje geen vlees is beter voor jou en de natuur!

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Gewokte groenten: ik ben er dol op. De smaak en structuur vind ik vele malen beter dan kapot gekookte snotgroentjes. En het voordeel is ook nog eens dat het een stuk sneller klaar is!

Dit recept heeft bovendien als grote voordeel dat je de koolhydraten en pindasaus los serveert, zodat iedereen naar hartelust kan pakken wat hij zelf wil!

Stappen

1
Klaar
5 min.

Rooster

Zaden en pitten hebben altijd veel meer smaak als je ze roostert. Dus pak een koekenpan en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Je hoeft hiervoor geen boter of olie in de pan te doen.

2
Klaar
5 min.

Snijd

Snijd de snijbonen in stukjes van ongeveer 2 cm en kook ze in zo'n 3 minuutjes beetgaar. In een wokrecept vind ik het lekker als de groentjes nog een bite hebben. Houd je daar niet van? Kook ze dan gewoon wat langer!

Snijd ondertussen de gember, ui en knoflook fijn en de komkommer en taugé in stukjes.

3
Klaar
10 min.

Kook

Zet een pan met water op het vuur en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Dat kan natuurlijk witte, maar net zo goed (en gezonder) zilvervliesrijst zijn.

Wil je een keer variëren: pitabrood smaakt ook héél goed met deze groentjes. Zet dan op dit moment de oven aan en kijk op de verpakking hoe je het brood het beste bereid. ;-)

4
Klaar
10 min.

Bak

Snijd de kippendijen in blokjes. Verhit in een wok de sesamolie en bak de kippendijblokjes gaar. Voeg daarna de fijngesneden gember, ui en knoflook toe.

Dit recept eet je trouwens makkelijker zonder kip. De smaak blijft net zo goed, het scheelt je werk en de kippen zullen er blij mee zijn!

5
Klaar
5 min.

Meng

Giet de snijboontjes af en voeg ze toe aan de kippendijblokjes of, als je de vegetarische variant maakt, de ui, knoflook en gember. Voeg ook de komkommer en taugé toe en verwarm alles ongeveer nog een minuutje.

Verwarm (of maak) ondertussen ook de pindasaus.

6
Klaar
5 min.

Serveer

Strooi de geroosterde sesamzaadjes over de wokgroentjes en serveer ze met de rijst. Voeg de pindasaus toe als je niet op je suiker hoeft te letten. En wil je extra snoepen? Vergeet dan de kroepoek niet. ;-)

Mirjam Goes

vorige
Groentenschotel met worstjes
volgende
Sla-bitterbal
vorige
Groentenschotel met worstjes
volgende
Sla-bitterbal