Ingrediënten
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
2cm gember
-
3el sesamolie
-
350gr kippendijfilets
-
1 komkommer
-
400gr snijboontjes
-
125gr taugé
-
300gr rijst
-
handje sesamzaadjes
-
100ml pindasaus
Beschrijving
Gewokte groenten: ik ben er dol op. De smaak en structuur vind ik vele malen beter dan kapot gekookte snotgroentjes. En het voordeel is ook nog eens dat het een stuk sneller klaar is!
Dit recept heeft bovendien als grote voordeel dat je de koolhydraten en pindasaus los serveert, zodat iedereen naar hartelust kan pakken wat hij zelf wil!
Stappen
1
Klaar
5 min.
|
RoosterZaden en pitten hebben altijd veel meer smaak als je ze roostert. Dus pak een koekenpan en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Je hoeft hiervoor geen boter of olie in de pan te doen. |
2
Klaar
5 min.
|
SnijdSnijd de snijbonen in stukjes van ongeveer 2 cm en kook ze in zo'n 3 minuutjes beetgaar. In een wokrecept vind ik het lekker als de groentjes nog een bite hebben. Houd je daar niet van? Kook ze dan gewoon wat langer! Snijd ondertussen de gember, ui en knoflook fijn en de komkommer en taugé in stukjes. |
3
Klaar
10 min.
|
KookZet een pan met water op het vuur en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Dat kan natuurlijk witte, maar net zo goed (en gezonder) zilvervliesrijst zijn. Wil je een keer variëren: pitabrood smaakt ook héél goed met deze groentjes. Zet dan op dit moment de oven aan en kijk op de verpakking hoe je het brood het beste bereid. ;-) |
4
Klaar
10 min.
|
Bak |
5
Klaar
5 min.
|
Meng |
6
Klaar
5 min.
|
Serveer |