Kruidige worteltjestaart
Met lekker veel pecannoten en een vleugje appelsien

0 0
Kruidige worteltjestaart

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
Voor de taart
600gr winterwortels
350gr zelfrijzend bakmeel
275ml olijfolie
150gr ongezouten pecannoten
140gr Tagatesse
4 eieren
1 appelsienen
1tl bakpoeder
1tl nootmuskaat
1el kaneel
1tl gemberpoeder
1mp kruidnagel mp is mespuntje ;-)
snufje zout
Voor de afwerking
250ml slagroom
50gr suikervrije pure chocolade

De perfecte taart voor een gurige herfst- of koude winterdag. En dankzij de slagroom en chocolade komen de specerijen helemaal tot hun recht!

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

  • Voor de taart

  • Voor de afwerking

Beschrijving

Deel

De geboorte van een sneeuwpop, verjaardag van een knuffel of een exclusief feest voor alle konijnen in huis: de mini-denkertjes maken (gelukkig) hun eigen feestje van de dag in deze bijzondere tijd. En die gedachtegang mag beloond worden.

Dus dook ik de keuken in en bedacht een suikervrije kruidige worteltjestaart met veel noten en een vleugje appelsien! Voor de konijnen, maar ook voor jou. En misschien wel voor die ene manager die vindt dat zijn medewerkers een beetje extra aandacht mogen krijgen. ?

Ken of ben je een manager (of misschien wel teler van wortels) die deze taart graag als blijk van waardering aan zijn medewerkers wil trakteren, maar zelf echt niet kan bakken? Mail me dan even: samen vinden we zeker een oplossing!

Stappen

1
Klaar
10 min.

Boen & rasp

Boen de appelsien en wortels goed schoon met een borsteltje. Rasp de wortels en de schil van de appelsien. Het raspen van de appelsien doe ik met de hand. De wortels met de Bamix Slicesy. Nee, ik heb geen aandelen in Bamix, maar maak nu eenmaal veel gebruik van deze handige keukenmachine en deel graag mijn ervaringen met je. Pers vervolgens de appelsien uit.

2
Klaar
10 min.

Hak & rooster

Hak de ongezouten pecannoten grof en rooster ze in een droge koekenpan.

3
Klaar
10 min.

Mix & spatel

Klop de eieren met een mixer op de hoogste stand luchtig. Voeg daarna de olijfolie en 135 gram Tagetesse toe. Die laatste 5 gram heb je straks nodig voor de slagroom.

Spatel daarna de wortel- en appelsienrasp en -sap, pecannoten, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel, gember en kruidnagel door het beslag. En verwarm de oven vast voor op 150°C.

4
Klaar
115 min.

Zeef & bak

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag, voeg het zout toe en spatel alles goed door elkaar.

Vet de binnenkant van een springvorm in met olie en besprenkel hem met bloem, zodat je taart straks niet aan de randen plakt. Giet het beslag in de vorm en bak de worteltaart in ongeveer een uurtje in het midden van de oven 150°C gaar. Laat de taart daarna op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt ongeveer 45 minuten.

Tip: Wil je een grote hoeveelheid van deze taart maken? Kijk dan eens of een verstelbare cakevorm iets voor jou is. Je werkt daarmee gelijk op je bakplaat en kunt de vorm aanpassen aan de hoeveelheid van je beslag. Kies je overigens voor een andere bakvorm? Houd dan ook rekening met een andere baktijd. De satéprikkertest werkt ook hierbij het beste.

5
Klaar
10 min.

Klop & smelt

Breek de chocolade in grove stukken en smelt het au bain-marie: hang de kom met chocolade in een pan kokend water, zodat het kan smelten. Zorg dat er geen water bij je chocolade komt, want dan kun je opnieuw beginnen.

Klop ondertussen de slagroom met 5gr Tagatesse stijf.

6
Klaar
10 min.

Versier & snoep

Bestrijk de taart met de chocolade. Als de chocolade hard geworden is, kun je blokjes (of worteltjes of puntjes of wat dan ook!) uit de taart snijden. Werk af met een toef slagroom en wat chocoladerasp en snoepen maar!

Mirjam Goes

vorige
Crunchy komkommer cupcake
volgende
Luchtige wafels van rode biet
vorige
Crunchy komkommer cupcake
volgende
Luchtige wafels van rode biet