Luchtige wafels van rode biet
All you need for Valentines Day ?

0 0
Luchtige wafels van rode biet

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
150gr zelfrijzend bakmeel
2 bietjes
150ml melk
50gr boter
30gr walnoten
25gr Tagatesse
10gr cacao
1 eieren
1/2 vanillestokje
1tl balsamicoazijn
snufje zout
1el olijfolie
250ml slagroom

Voor Valentijnsdag wilden we het eens een beetje anders doen. En wat kleurt je deeg (en slagroom) nu beter dan rode biet?

Kenmerken:
  • Suikervrij
Keuken:

Ingrediënten

Beschrijving

Deel
Heb je uitsteekvormpjes? Laat je kinderen dan bijvoorbeeld hartjes uitsteken. Een klein beetje rode bietensap door de slagroom zorgt voor een prachtige roze kleur. Extra nootjes en cacaopoeder maken deze wafel tot 1 grote traktatie

Wafels. Ze zijn er hier dol op. En eigenlijk zijn ze ook zo gemaakt. Zeker als je geen gist gebruikt en dus moet wachten tot het deeg gerezen is. Of deze wafels dan net zo luchtig zijn? Ja hoor! Dat komt omdat ik met zelfrijzend bakmeel werk in plaats van bloem en het eiwit opklop en door het beslag spatel.

Verras jouw Valentijn met deze luchtige suikervrije wafels van rode biet. Met een vleugje cacao en crunch van walnoten. Helemaal lekker mét slagroom!

Stappen

1
Klaar
20 min.

Schil & kook

Schil de bietjes en kook ze beetgaar. Giet ze af, maar bewaar een beetje kookvocht. Doe de bietjes samen met een klein beetje kookvocht in de blender en blend ze tot een gladde puree. Is je puree nog wat te dik? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe. Als je uiteindelijk 100 gram puree hebt, is het helemaal goed!

2
Klaar
10 min.

Smelt & mix

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Giet de gesmolten boter in een kom en voeg de Tagatesse, cacao en het merg van het 1/2 vanillestokje toe. Splits het ei en klop het eigeel door het botermengsel.

3
Klaar
5 min.

Meng & klop

Meng de melk en met de bietjespuree en klop het door het boter-ei-mengsel.

4
Klaar
5 min.

Mix & kruid

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng met een garde tot er geen klontjes meer in je beslag zitten en je een mooi glad deeg overhoudt. Voeg daarna een theelepel rode balsamicoazijn toe aan het beslag. Dit zorgt net voor dat frisse zuurtje dat bij 'gewone patisserie' vaak door de citroen wordt gegeven.

5
Klaar
10 min.

Rooster & mix

Rooster in een droge koekenpan de walnoten en hak ze daarna fijn. Klop in een schone en vetvrije kom het eiwit met een snufje zout stijf. Spatel tenslotte de noten en het opgeklopt eiwit door het beslag.

6
Klaar
5 min.

Relax & bak

Relax...het wafelijzer moet nu zijn werk doen. En dat doet hij nu eenmaal het beste als hij goed heet is. Dus neem de tijd en voeg het beslag toe als het ijzer heet is en vergeet de platen niet met een klein beetje olie in te smeren. Deksel dicht. 3 minuutjes wachten en klaar is je wafel! Herhaal dit tot je beslag op is.

7
Klaar
5 min.

Relax & klop

OK, je kunt de wafels natuurlijk eten als ze net gebakken zijn. En eerlijk is eerlijk: dat is superlekker! Maar als je er slagroom op wilt doen, smelt dat natuurlijk gelijk. Dus je geduld wordt nog even op de proef gesteld. Laat de wafels afkoelen op een rooster en klop ondertussen de slagroom (eventueel met 5 gram Tagatesse en wat bietensap) stijf.

8
Klaar
Te kort ;-)

Versier & geniet

Zodra de wafels afgekoeld zijn, kun je de slagroom erop spuiten. Werk de wafel af met wat extra geroosterde walnoten en cacaopoeder. Zet een kop thee en verras je Valentijn met deze heerlijke lekkernij. ?

Mirjam Goes

vorige
Kruidige worteltjestaart
volgende
Spicy pumpkin latte
vorige
Kruidige worteltjestaart
volgende
Spicy pumpkin latte