Madeleintjes
Little Miss Artichoke's favoriet

Madeleintjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200g boter
200g bloem
60ml melk
65g Tagatesse
8g bakpoeder
3 eieren
1 citroen

De ultieme combi? Een ijskoffie met een suikervrij madeleintje!

Features:
    Cuisine:

    Ingredients

    Directions

    Deel

    Dit is toch wel 1 van mijn favorieten! Heerlijk superzachte citroenachtige cakejes.

    Direct serveren is natuurlijk het allerlekkerst. Maar invriezen zodat je altijd iets lekkers in huis hebt voor als er onverwachts iemand komt? Dat gaat met deze madeleintjes heel goed!

    Al moet ik zeggen dat de madeleintjes, met 5 man in huis, bij ons niet vaak de vriezer halen…

     

    Stappen

    1
    Klaar!

    Smelt de boter in een pannetje en voeg de melk toe.

    2
    Klaar!

    Meng in een kom de bloem, de bakpoeder, de schil van de citroen en voeg dit toe aan het eierschuim.

    3
    Klaar!

    Verdeel het beslag over een bakvorm voor madeleintjes.

    4
    Klaar!

    Bak ze in ca. 8 minuten (tot ze goudgeel zijn) af in een voorverwarmde oven van 190ºC.

    Mirjam Goes

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    vorige
    Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons
    vorige
    Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons

    Voeg jouw reactie toe