Madeleintjes
Little Miss Artichoke's favoriet

107 17
Madeleintjes

Delen? Graag:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Adjust Servings:
200g boter
200g bloem
60ml melk
65g Tagatesse
8g bakpoeder
3 eieren
1 citroen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

De ultieme combi? Een ijskoffie met een suikervrij madeleintje!

Kenmerken
    Keuken:

    Ingrediënten

    Directions

    Delen

    Dit is toch wel 1 van mijn favorieten! Heerlijk superzachte citroenachtige cakejes.

    Direct serveren is natuurlijk het allerlekkerst. Maar invriezen zodat je altijd iets lekkers in huis hebt voor als er onverwachts iemand komt? Dat gaat met deze madeleintjes heel goed!

    Al moet ik zeggen dat de madeleintjes, met 5 man in huis, bij ons niet vaak de vriezer halen…

     

    Zo maak je het

    1
    Klaar!

    Smelt de boter in een pannetje en voeg de melk toe.

    2
    Klaar!

    Meng in een kom de bloem, de bakpoeder, de schil van de citroen en voeg dit toe aan het eierschuim.

    3
    Klaar!

    Verdeel het beslag over een bakvorm voor madeleintjes.

    4
    Klaar!

    Bak ze in ca. 8 minuten (tot ze goudgeel zijn) af in een voorverwarmde oven van 190ºC.

    Mirjam Goes

    volgende
    Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom
    volgende
    Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom