Madeleintjes
Little Miss Artichoke's favoriet

Madeleintjes

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
200g boter
200g bloem
60ml melk
65g Tagatesse
8g bakpoeder
3 eieren
1 citroen

De ultieme combi? Een ijskoffie met een suikervrij madeleintje!

Kenmerken:
  • Suikervrij
Keuken:

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Dit is toch wel 1 van mijn favorieten! Heerlijk superzachte citroenachtige cakejes.

Direct serveren is natuurlijk het allerlekkerst. Maar invriezen zodat je altijd iets lekkers in huis hebt voor als er onverwachts iemand komt? Dat gaat met deze madeleintjes heel goed!

Al moet ik zeggen dat de madeleintjes, met 5 man in huis, bij ons niet vaak de vriezer halen…

 

Stappen

1
Klaar
5 min.

Smelt

Doe de boter in een pannetje, voeg de melk toe en laat de boter rustig smelten in de warme melk.

2
Klaar
10 min.

Klop

Klop met een mixer de eieren op de hoogste stand tot schuim. Voeg daarna voorzichtig de Tagatesse toe. Doe je de Tagatesse gelijk bij het ei? Dan krijg je lang zo'n luchtige schuim niet. Tagatesse reageert namelijk anders op ei dan suiker.

3
Klaar
5 min.

Meng

Meng in een kom de bloem, de bakpoeder, de schil van de citroen en voeg dit voorzichtig toe aan het eierschuim. Voeg daarna zachtjes de gesmolten boter met melk toe.

4
Klaar
5 min.

Vul

Verdeel het beslag over een bakvorm voor madeleintjes.

5
Klaar
8 min.

Bak

Bak de madeleintjes in ca. 8 minuten (tot ze goudgeel zijn) af in een voorverwarmde oven van 190ºC.

Mirjam Goes

volgende
Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom
volgende
Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom