Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons
Speciaal voor FromBoer

Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
1kg kruimige aardappelen
2 kroppen driekleurensla
2 teentjes knoflook
2cm gember
2 ui
250gr kastagnechampignons
1el olijfolie
3el sojasaus
50ml melk
naar smaak peper

Driekleurensla een mix van Eikenblad, Lollo Bionda en Lollo Rossa. Deze slasoorten zijn lekker mals en zacht omdat ze als jonge kroppen geoogst worden.

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Sla kun je vaak het hele jaar door eten. Maar in de winter heb ik nu eenmaal minder vaak zin in iets kouds. En dat is waar de meesten sla toch mee associëren. Maar zij hebben dit stamppotje vast nog nooit gemaakt!

Variëren met de koolhydraten is overigens ook hier gemakkelijk: Schep voor degenen die (nog) minder koolhydraten willen eten het stamppotje op een extra bedje van sla.

 

Stappen

1
Klaar

Schil

Schil de aardappelen en kook ze samen met de knoflook en gember gaar.

2
Klaar

Bak

Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui 1 minuut. Borstel de kastanjechampignons, halveer ze en voeg ze toe aan de ui. Bak alles 2 minuten en blus af met de sojasaus.

3
Klaar

Voeg toe

Giet de gekookte aardappelen af, voeg de melk, gesneden sla en ¾ van de gebakken kastanjechampignons toe en stamp alles grof met een stamper.

4
Klaar

Kruid af en geniet!

Kruid af met peper en serveer de stamppot met de overgebleven gebakken kastanjechampignons in een stoofpotje.

Mirjam Goes

vorige
Sla-wraps met Thaise kip
volgende
Zandkoekjes
vorige
Sla-wraps met Thaise kip
volgende
Zandkoekjes