Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons
Speciaal voor FromBoer

Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1kg kruimige aardappelen
2 kroppen driekleurensla
2 teentjes knoflook
2cm gember
2 ui
250gr kastagnechampignons
1el olijfolie
3el sojasaus
50ml melk
naar smaak peper

Driekleurensla een mix van Eikenblad, Lollo Bionda en Lollo Rossa. Deze slasoorten zijn lekker mals en zacht omdat ze als jonge kroppen geoogst worden.

Features:
    Cuisine:

    Ingredients

    Directions

    Deel

    Sla kun je vaak het hele jaar door eten. Maar in de winter heb ik nu eenmaal minder vaak zin in iets kouds. En dat is waar de meesten sla toch mee associëren. Maar zij hebben dit stamppotje vast nog nooit gemaakt!

    Variëren met de koolhydraten is overigens ook hier gemakkelijk: Schep voor degenen die (nog) minder koolhydraten willen eten het stamppotje op een extra bedje van sla.

     

    Stappen

    1
    Klaar!

    Schil

    Schil de aardappelen en kook ze samen met de knoflook en gember gaar.

    2
    Klaar!

    Bak

    Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui 1 minuut. Borstel de kastanjechampignons, halveer ze en voeg ze toe aan de ui. Bak alles 2 minuten en blus af met de sojasaus.

    3
    Klaar!

    Voeg toe

    Giet de gekookte aardappelen af, voeg de melk, gesneden sla en ¾ van de gebakken kastanjechampignons toe en stamp alles grof met een stamper.

    4
    Klaar!

    Kruid af en geniet!

    Kruid af met peper en serveer de stamppot met de overgebleven gebakken kastanjechampignons in een stoofpotje.

    Mirjam Goes

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    vorige
    Pompoensoep à la Mir
    volgende
    Madeleintjes
    vorige
    Pompoensoep à la Mir
    volgende
    Madeleintjes