Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons
Speciaal voor FromBoer

99 20
Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons

Delen? Graag:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Adjust Servings:
1kg kruimige aardappelen
2 kroppen driekleurensla
2 teentjes knoflook
2cm gember
2 ui
250gr kastagnechampignons
1el olijfolie
3el sojasaus
50ml melk
naar smaak peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Driekleurensla een mix van Eikenblad, Lollo Bionda en Lollo Rossa. Deze slasoorten zijn lekker mals en zacht omdat ze als jonge kroppen geoogst worden.

Kenmerken

    Ingrediënten

    Directions

    Delen

    Sla kun je vaak het hele jaar door eten. Maar in de winter heb ik nu eenmaal minder vaak zin in iets kouds. En dat is waar de meesten sla toch mee associëren. Maar zij hebben dit stamppotje vast nog nooit gemaakt!

    Variëren met de koolhydraten is overigens ook hier gemakkelijk: Schep voor degenen die (nog) minder koolhydraten willen eten het stamppotje op een extra bedje van sla.

     

    Zo maak je het

    1
    Klaar!

    Schil

    Schil de aardappelen en kook ze samen met de knoflook en gember gaar.

    2
    Klaar!

    Bak

    Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui 1 minuut. Borstel de kastanjechampignons, halveer ze en voeg ze toe aan de ui. Bak alles 2 minuten en blus af met de sojasaus.

    3
    Klaar!

    Voeg toe

    Giet de gekookte aardappelen af, voeg de melk, gesneden sla en ¾ van de gebakken kastanjechampignons toe en stamp alles grof met een stamper.

    4
    Klaar!

    Kruid af en geniet!

    Kruid af met peper en serveer de stamppot met de overgebleven gebakken kastanjechampignons in een stoofpotje.

    Mirjam Goes

    vorige
    Sla-wraps met Thaise kip
    volgende
    Zandkoekjes
    vorige
    Sla-wraps met Thaise kip
    volgende
    Zandkoekjes