Ovenschotel met worstjes en groenten
Met (h)eerlijk stukken Hereford-vlees van de Biefstukboeven!

Ovenschotel met worstjes en groenten

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
500gr aardappelschijfjes
4 grote winterwortels
1 stronk broccoli
5 worstjes
4el boter
3el bloem
100gr kaas
1el Provençaalse kruiden
naar smaak limoen
naar smaak zout
naar smaak peper

“Het vlees komt van de Biefstukboeven. (h)Eerlijk stukken Hereford-vlees! Bijzonder smaakvol: biologisch gehouden in zijn natuurlijke habitat, dat proef je!”

Kenmerken:
  • Suikervrij
Keuken:

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Klein en groot kan ik hier blij maken met een smakelijke ovenschotel. En hoewel je natuurlijk met alle soorten vlees volop kunt variëren (varken, rund, kalf, lam, kip, …) gaat mijn voorkeur toch echt uit naar het vlees van de Biefstukboeven.

In deze ovenschotel zitten naast worstjes, verschillende groenten. Houd rekening met de gaartijd ervan. Wortels garen namelijk minder snel dan broccoli. En kapot gekookte groenten zijn nu niet echt mijn favoriet. Daarom kook ik alle groenten apart, voordat ze de oven in gaan.

Oh, en van de aardappeltjes kun je natuurlijk naar behoefte meer of minder toevoegen. En als je zelf minder koolhydraten wilt/moet eten, sta je ze gewoon af! Dat vinden ze hier geen straf.

Stappen

1
Klaar
10 min.

Kook

Kook de plakjes aardappel en wortel beetgaar in water met een beetje zout. Doe de broccoli erbij en kook die een paar minuten mee. Giet de groenten af, maar bewaar het kookvocht. Leg de groenten en aardappels vast in een grote ovenschaal en bestrooi ze met de Provençaalse kruiden.

2
Klaar
15 min.

Bak

Bak de worstjes in de boter mooi bruin en leg ze op de groenten in de ovenschaal.

3
Klaar
5 min.

Bind

Verhit de rest van de boter in de pan waar je de groenten en aardappels in hebt gekookt (zonde van de afwas om een schone pan te pakken en het smaakt extra lekker!). Voeg de bloem toe en bak dit zo'n 2 minuten. Giet beetje bij beetje het kookvocht erbij tot je een mooie gebonden saus hebt. Voeg de helft van de kaas toe en breng de saus op smaak met peper en limoensap.

Giet de saus over de groenten, aardappelschijfjes en worstjes en bestrooi het met de rest van de geraspte kaas.

4
Klaar
10 min.

Gril

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 175°C (of grill!) en serveer het als de kaas gesmolten is.

Mirjam Goes

vorige
Pesto van sla
volgende
Knapperige groentjes op Oosterse wijze
vorige
Pesto van sla
volgende
Knapperige groentjes op Oosterse wijze

Voeg je reactie toe