Paprisagne
De klassieke lasagne in een ander jasje

0 0
Paprisagne

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
Voor de tomatensaus
1 ui
1t knoflook
350gr gehakt Ik kies vaak voor half-om-half gehakt, maar rundergehakt kan natuurlijk ook.
2 winterwortels
1 stengel prei
750gr tomaten
Voor de bechamelsaus
20gr boter
20gr bloem
250ml melk
1tl nootmuskaat
20gr kaas
En dan natuurlijk
6 paprika Kies je voor verschillende kleuren, heb je een extra feestelijke ovenschaal. Maar 1 kleur kan natuurlijk ook.
6 lasagnebladen
1 bolletje mozzarella
20gr basilicum
2el olijfolie
naar smaak zout
naar smaak peper

De veggie-variant is ook heel lekker en simpel! Laat het gehakt gewoon weg of vervang het door vegetarisch gehakt.

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

  • Voor de tomatensaus

  • Voor de bechamelsaus

  • En dan natuurlijk

Beschrijving

Deel

De meeste recepten verzin ik zelf. Gelukkig kan ik altijd terugvallen op een team dat me uitdaagt en inspireert en uiteindelijk test of de recepten website-waardig zijn. Zo ook voor dit recept. Het resultaat? Een klassieke lasagne, maar dan in een ander jasje. Want waarom zou je 1 van de ingrediënten die je normaal in je tomatensaus doet (althans, ik), niet eens extra in het zonnetje zetten.

Gemakkelijk te bereiden, een feest op je bord en de garantie voor een uniek bordje voedingsvezels met veel vitamine C en foliumzuur. Bovendien zit dit gerecht boordevol groenten en gebruik je veel minder pasta (en dat zijn weer koolhydraten die omgezet worden tot suikers: iets dat Little Miss natuurlijk niet mag).

Stappen

1
Klaar
20 min.

Snijd & bak

Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Verhit in een braadpan 1 el de olijfolie en rul het gehakt gaar. Voeg halverwege de gesnipperde ui en knoflook toe.

Ondertussen kun je de groeten vast wassen en in stukjes snijden. Aangezien ik er er voor kies om de tomatensaus dit keer te blenderen met de staafmixer, snijd ik de groenten grof en niet heel netjes. ;-)

Inmiddels is het gehakt gaar. Dat haal je uit de pan en laat, als er heel veel vocht of vet uit het mengsel komt, het het uitlekken in een vergiet.

Verhit in dezelfde pan (dat scheelt afwas!) de rest van de olie en bak de prei en wortels kort aan. Voeg de gesneden tomaten toe en laat alles gaar pruttelen. Om ervoor te zorgen dat je tomatensaus straks niet heel dun is, kies ik er altijd voor om het overtollige tomatensap eruit te scheppen voordat ik alles blender. Dit sap kun je namelijk perfect gebruiken voor een verse tomatensoepje. ;-)

Blender, als de wortels gaar zijn, alles tot een verse tomatensaus. Voeg het uitgelekte gehakt toe, kruid af met peper en zout en voilá: klaar is je basis tomatensaus.

2
Klaar
10 min.

Kook & stans

Natuurlijk kun je de lasagnebladen zelf maken, maar in dit geval kies ik voor gemakt en pak voorgekookte lasagnebladen. Kook ze in zo'n 5 minuten in ruim kokend water gaar. Spoel ze af en stans er met een vormpje rondjes uit die ongeveer dezelfde doorsnede hebben als je paprika's. Dat stapelt straks gemakkelijk.

Heb je geen uitsteekvormpje? Geen nood. Snijd de bladen gewoon door 3-en en duw ze tijdens het vullen iets steviger in je paprika.

3
Klaar
10 min.

Mix & roer

Tijd voor het maken van je bechamelsaus. Als je alles goed afweegt, heb je hem eigenlijk zo gemaakt. Smelt de boter in een pannetje en roer de bloem erdoor. Laat de bloem kort koken en voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een dikke roomsaus krijgt. Voeg de kaas toe en roer hem goed door, tot de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.

4
Klaar
10 min.

Snijd & vul

Was de paprika's en snijd de bovenkantjes eraf. Verwijder de zaadlijsten, zodat ze klaar zijn om gevuld te worden. Begin met een laagje tomatensaus, leg daarop een lasagneblad, dan weer een laagje tomatensaus en een lasagneblad en nog een laagje. Eindig met een lasagneblad.

Snijd de mozzarella in plakjes en schep op het laatste lasagneblad een grote lepel bechamelsaus met daarop een plakje mozzarella.

5
Klaar
30 min.

Bak & eet

Als je al je paprika's gevuld hebt, kunnen ze een voorverwarmde oven van 180°C in. Na een minuut of 30 zijn ze overheerlijk! Is je kaas nog niet helemaal gesmolten of houd je meer van gegrilde kaas? Zet dan de laatste 5 minuten de gril nog even aan. Serveer de paprika's met de verse basilicum. Buon appetito!

Overigens, als je eters op bezoek krijgt en je wilt hen verrassen met dit recept...weet dan dat je stap 1 tot en met 4 perfect kunt voorbereiden en de laatste stap kunt doen terwijl jullie genieten van een heerlijk aperitief.

Mirjam Goes

vorige
Spicy muffins van gegrilde pompoen
volgende
Crunchy komkommer cupcake
vorige
Spicy muffins van gegrilde pompoen
volgende
Crunchy komkommer cupcake

Voeg je reactie toe