Pesto van sla
Smeuïg voor door je pasta, op je boterham of bij de borrel

0 0
Pesto van sla

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
Voorlopig even geheim ;-)

Een smeuïge pesto voor je pasta, boterham of borrel. Handig voor als je veel sla over hebt, maar ook lekker als je een keer zin hebt in iets anders dan de traditionele pesto van basilicum.

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Met 3 kinderen in de groei, hebben we niet vaak ‘left overs’ in huis. Maar als we ze dan toch hebben, maken we er altijd weer iets anders lekkers van. Extra uitdagend is het als de vriezer al vol zit of het gerecht niet ingevroren kan worden. Sla is zo’n typisch gerecht dat zich moeilijk laat invriezen. Enkel als je er soep van maakt, is het te doen, maar dan nog moet je inleveren op de smaak en vooral ook textuur.

Tsja, wat doe je dan als je echt veel sla over hebt? Dan maak je er gewoon pesto van! Voor 100 gram pesto heb je 75 gram sla nodig, dus dan gaat het lekker snel. Bovendien kun je de pesto lang bewaren. Zeker als je hem, op grootmoederswijze, inmaakt.

Stappen

1
Klaar

Genieten van deze pesto?

From Boer, een innovatieve sla-teler uit Ridderkerk, heeft dit recept omarmd en onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de pesto op grote(re) schaal te produceren. Hoe cool is dat!

Wil je een potje bestellen? Stuur me dan een mailtje en ik zorg dat je eentje krijgt.

Mirjam Goes

vorige
Suikervrije chocolade cheese cake
volgende
Groentenschotel met worstjes
vorige
Suikervrije chocolade cheese cake
volgende
Groentenschotel met worstjes