Pizza met spruitjes
Comfort food, maar dan net iets beter!

0 0
Pizza met spruitjes

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
Voor het pizzadeeg
250gr bloem Voor een pizzabodem gebruik ik het liefst de Italiaanse 00-bloem. Heb je dat niet in huis? Patentbloem is hetgeen er het dichtste bij komt en werkt ook prima.
4gr gist Ik gebruik gewoon de droge gist van Dr. Oekter. Heb je bakkersgist in huis? Dan kun je dit makkelijk vervangen. De ratio is hier 1 op drie. 1 zakje van 7 gram gedroogde of instant-gist is te vervangen door 21 gram verse gist.
1el olijfolie
5gr zout
125ml water kies voor lauw warm, zodat het gist beter werkt!
Voor het beleg
100gr monchou
500gr spruitjes
een halve rode ui
150gr katenspek
125gr mozzarella
naar smaak peper
10gr olijven Ik gebruik graag kalamata olijven
2tl nootmuskaat
10gr rucola

“Degene die geen spruitjes lust, heeft zeker jouw pizza nog nooit gegeten, mam!”

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

  • Voor het pizzadeeg

  • Voor het beleg

Beschrijving

Deel

Pizza. Zo’n heerlijk makkelijk gerecht. Maar ook hiervoor geldt: kant en klaar zijn ze niet het meest gezondst. En dat terwijl zelf pizza maken, makkelijker is dan je misschien denkt! Zeker als je vers pizzadeeg gebruikt. Veel suiker zit daar niet in. Wel moet je natuurlijk oppassen met de koolhydraten, want ook die zetten om tot suiker.

Om toch geen hongergevoel te hebben na het eten van een pizza, kun je hem rijkelijk beleggen met groenten! En dat hoeft echt niet altijd met de standaard pizza-groenten als tomaat, broccoli of champignons. Probeer deze herfsttopper met spruitjes eens. Een succes voor groot en klein.

Stappen

1
Klaar
15 min. (+ 60 min. rijstijd)

Mix & kneed

Weeg alle ingrediënten die je nodig hebt voor je deeg af, doe ze in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Hoe langer je kneed, hoe lekkerder je deeg wordt. Ik houd altijd zeker 8 minuten aan.

Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het minimaal een uur op kamertemperatuur rijzen.

2
Klaar
10 min.

Snijd en kook

Ondertussen kun je je pizzabeleg vast maken. Dus snijd de onderkanten van de spruitjes, maak ze schoon en snijd ze in vieren.

Kook ze daarna kort (maximaal 5 minuten) en giet ze af.

3
Klaar
15 min.

Meng & snijd

Meng de monchou met de nootmuskaat en peper tot je een glad smeersel hebt.

Snipper de ui, scheur de mozzarella en snijdt de katenspek en olijven.

4
Klaar
10 min.

Rol & beleg

Strooi een beetje bloem op het aanrecht (anders gaat je deeg zo plakken!) en rol het deeg uit tot het ongeveer 3mm dik is. Kies de vorm die jij graag wilt. In dit voorbeeld koos ik voor rechthoekig: lekker makkelijk op de ovenplaat. ;-)

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Smeer de roomkaas erop en verdeel de spruitjes, rode ui, katenspek, olijven en mozzarella over het deeg. Kruid af met wat peper.

5
Klaar
10 min.

Bak & snoep

Bak je pizza in een voorverwarmde oven van 250°C in 8-10 minuten en proef hoe spruitjes ook kunnen smaken!

Voor het serveren kun je ervoor kiezen om wat rucola op je pizza te leggen en dat te besprenkelen met een klein beetje olie.

Mirjam Goes

vorige
Verrassend groentestoofpotje
volgende
Spinaziepannenkoeken
vorige
Verrassend groentestoofpotje
volgende
Spinaziepannenkoeken

Voeg je reactie toe