Pompoensoep à la Mir
Herfsttopper

Pompoensoep à la Mir

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
1 pompoen
2 ui
1 winterwortels
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 rode peper
1tl komijn
1tl koriander
1tl kerrie
1l groentebouillon
1el olijfolie

Deze pompoensoep doet het altijd goed. Als lunch-, voor- of hoofdgerecht. Door de pepers later als garnering toe te voegen is de soep ook goed te eten voor de kleintjes!

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Genieten van de natuur doe ik het meest in de herfst! Genieten van het koken misschien ook wel in dit seizoen. Want er liggen weer pompoenen in de winkel. Supergezond, lekker en een hele goede vervanger voor aardappels.

Deze pompoensoep doet het altijd goed. Als lunch-, voor- of hoofdgerecht. Door de pepers later als garnering toe te voegen is de soep ook goed te eten voor de kleintjes!

Vinden ze het nog altijd te pittig? Serveer de soep dan met wat Griekse yoghurt.

 

 

 

Stappen

1
Klaar
10 min

Snijd

Snijd de pompoen door midden, haal de pitten eruit en snijd hem in blokjes van ongeveer 4 bij 4 cm.

Schillen? Echt niet. Zonde van de smaak, vezels en je tijd! Zowel de flespompoen als de gewone pompoen kun je met schil en al eten!

Snijd ook vast de ui, gember, peper, knoflook en wortel grof. Alles moet toch nog gepureerd worden, dus doe niet te veel moeite om alles netjes klein te snijden. ;-)

2
Klaar
10 min

Verhit

Verhit de olijfolie in de pan en voeg de gesneden ui, gember, peper en knoflook toe. Bak het glazig terwijl je de komijn, koriander en kerrie toevoegt.

3
Klaar
20 min

Voeg toe

Voeg de wortel samen met de blokjes pompoen toe in de pan met de pompoen en kruiden. Giet de bouillon over de groenten en breng alles aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken tot de groenten zacht geworden zijn.

4
Klaar
4 min

Pureer

Pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep en breng hem op smaak met peper.

5
Klaar
1 min

Garneer en geniet!

Garneer de soep met Griekse yoghurt, peterselie en geroosterde pompoenpitjes.

Mirjam Goes

vorige
Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom
volgende
Bananenbrood
vorige
Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom
volgende
Bananenbrood

Voeg je reactie toe