Pompoensoep à la Mir
Herfsttopper

100 16
Pompoensoep à la Mir

Delen? Graag:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Adjust Servings:
1 pompoen
2 ui
1 winterwortels
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 rode peper
1tl komijn
1tl koriander
1tl kerrie
1l groentebouillon
1el olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Deze pompoensoep doet het altijd goed. Als lunch-, voor- of hoofdgerecht. Door de pepers later als garnering toe te voegen is de soep ook goed te eten voor de kleintjes!

Kenmerken

    Ingrediënten

    Directions

    Delen

    Genieten van de natuur doe ik het meest in de herfst! Genieten van het koken misschien ook wel in dit seizoen. Want er liggen weer pompoenen in de winkel. Supergezond, lekker en een hele goede vervanger voor aardappels.

    Deze pompoensoep doet het altijd goed. Als lunch-, voor- of hoofdgerecht. Door de pepers later als garnering toe te voegen is de soep ook goed te eten voor de kleintjes!

    Vinden ze het nog altijd te pittig? Serveer de soep dan met wat Griekse yoghurt.

     

     

     

    Zo maak je het

    1
    Klaar!
    10 min

    Snijd

    Snijd de pompoen door midden, haal de pitten eruit en snijd hem in blokjes van ongeveer 4 bij 4 cm.

    Schillen? Echt niet. Zonde van de smaak, vezels en je tijd! Zowel de flespompoen als de gewone pompoen kun je met schil en al eten!

    Snijd ook vast de ui, gember, peper, knoflook en wortel grof. Alles moet toch nog gepureerd worden, dus doe niet te veel moeite om alles netjes klein te snijden. ;-)

    2
    Klaar!
    10 min

    Verhit

    Verhit de olijfolie in de pan en voeg de gesneden ui, gember, peper en knoflook toe. Bak het glazig terwijl je de komijn, koriander en kerrie toevoegt.

    3
    Klaar!
    20 min

    Voeg toe

    Voeg de wortel samen met de blokjes pompoen toe in de pan met de pompoen en kruiden. Giet de bouillon over de groenten en breng alles aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken tot de groenten zacht geworden zijn.

    4
    Klaar!
    4 min

    Pureer

    Pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep en breng hem op smaak met peper.

    5
    Klaar!
    1 min

    Garneer en geniet!

    Garneer de soep met Griekse yoghurt, peterselie en geroosterde pompoenpitjes.

    Mirjam Goes

    vorige
    Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom
    volgende
    Banenbrood
    vorige
    Biscuitdeeg met aardbeien en véél slagroom
    volgende
    Banenbrood

    Reactie toevoegen