Ravioli gevuld met sla en ricotta
Nootachtig met een beetje pit!

0 0
Ravioli gevuld met sla en ricotta

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
Voor de pasta
300 bloem Gewone bloem kan ook, maar wil je de perfecte pasta? Gebruik dan 00 of doppio zerobloem bloem. Deze is erg fijn gemalen en daardoor goed te bereiden.
3 eieren
Voor de vulling
4 teentjes knoflook
2 ui
2 rode peper
1 krop salatrio
200gr ricotta
100gr walnoten
Voor de rest
1el olijfolie
naar smaak zout
naar smaak zwarte peper
75gr geitenkaas
200gr cherrytomaatjes

Een verrassende ravioli van sla met een heerlijke nootachtige pittige smaak door het gebruik van de Salatrio.

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

  • Voor de pasta

  • Voor de vulling

  • Voor de rest

Beschrijving

Deel

Je kent vast de klassieker: ravioli gevuld met spinazie en ricotta. Ik dacht: dat moet ook met sla kunnen. Want dat is ook groen, bevat nagenoeg even veel vocht, slinkt ook en wordt ook bitter als je het te lang kookt. Ik nam de proef op de som en ging weer aan de slag met de verse sla van From Boer.

Het resultaat? Een verrassende ravioli van sla met een heerlijke nootachtige pittige smaak door het gebruik van Salatrio. En door walnoten te gebruiken bij de afwerking van dit gerecht, wordt deze heerlijke smaak nog eens extra benadrukt. En het voordeel van gevulde pasta’s? Je eet veel minder pasta dan bij bijvoorbeeld spaghetti. En dat betekent minder koolhydraten en dus minder suiker!

1 nadeel…dit gerecht kost behoorlijk wat tijd en als je ziet hoe snel (ook de kinderen) dit gerecht ’opsnuiven’…;-)

 

 

Stappen

1
Klaar
10 min.

Kneed

Het maken van de pasta is de 1e stap. Dus leg de bloem in een bergje met een kuiltje op het aanrecht en breek het eitje in het midden van de berg. Pak een vork en meng de eieren met de bloem. Kneed daarna alles met je handen tot een elastistisch deeg.

Omdat eieren niet altijd dezelfde grootte hebben, kan het deeg soms wat droger/natter zijn. Dit los je makkelijk op door er meer/minder bloem of eieren aan toe te voegen. Zodra je deeg niet meer plakt of uit elkaar valt, is hij goed!

Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat hem rusten in de koelkast. Ga ondertussen vast verder met stap 2.

Kies je voor gemak of heb je even minder tijd? Koop dan in de winkel kant-en-klare verse pastabladen en sla deze stap over. ;-)

2
Klaar
10 min.

Snijd

Snijd de ui, knoflook en rode peper in grove stukken. Spaar je de moeite om het klein te snijden, want het gaat straks toch allemaal in de blender! Fruit alles kort aan.

3
Klaar
15 min.

Rooster

Rooster in een droge koekenpan de walnoten op middelhoog vuur en de tomaatjes in de oven. (220 graden voor 15 minuutjes).

4
Klaar
5 min.

Mix

Voeg de gewassen Salatrio (laat hem heel goed uitlekken!), gefruite ui, knoflook en peper, ricotta en de helft van de walnoten in een kom. Blender alles tot je een mooie gladden purree hebt. Zet de vulling in de koelkast en haal de pastabol eruit!

5
Klaar
15 min.

Rol & vul

Rol de pasta uit tot meerdere dunne lange bladen. Het makkelijkste gaat dit met een pastamachine. Ik gebruik voor ravioli stand 7 trouwens.

Strooi vervolgens een beetje bloem op het aanrecht en leg de pastabladen erop. Schep een theelepel vulling op de pasta en dek de laag af met een tweede pastablad. Snijd of stans met een vorm de ravioli’s uit.

Eenmaal je de pastabladen uitgerold hebt, moet je niet te lang wachten met het maken van de ravioli’s: de pastabladen drogen namelijk rap uit en dan kun je er niets anders mee mee maken dan lasagnebladen. Ja, ik spreek uit ervaring. ;-)

6
Klaar
2-3 min.

Kook

Leg de ravioli’s voorzichtig (met een schuimspaan) in het kokende water. Zodra ze boven drijven zijn ze gaar. En dat gaat sneller dan je denkt. Vaak zijn ze met een minuut of 2, 3 klaar.

7
Klaar
5 min.

Serveer

Het oog wil ook wat. ;-) Gebruik daarom een donker pastabord om het gerecht te serveren. Leg een oneven aantal van de ravioli’s op het bord en voeg de gegrilde tomaatjes met geitenkaas toe. Werk af met de overgebleven geroosterde walnoten, olijfolie en wat peper.

Wil je de smaak van walnoten nog intenser beleven? Gebruik dan walnotenolie in plaats van olijfolie.

Mirjam Goes

vorige
Kanelbullar (kaneelbollen)
volgende
Smeuïge bietjescake met frambozen
vorige
Kanelbullar (kaneelbollen)
volgende
Smeuïge bietjescake met frambozen