Ingrediënten
-
500gr kruimige aardappelen
-
100gr salatrio
-
100gr katenspek
-
8gr gelatine
-
50gr rundvleesbouillon
-
3 eidooiers
-
30gr boter
-
50ml melk
-
40gr bloem
-
1 eieren
-
50gr paneermeel
-
naar smaak zout
-
naar smaak peper
-
naar smaak mosterd
-
naar smaak worcestersaus
-
1ltr maïsolie
Beschrijving
From Boer wil laten zien dat sla meer alleen is dan een bijgerecht of een alternatief op een zomerse dag. In samenwerking met hen, ontwikkel ik daarom verschillende innovatieve recepten om de veelzijdigheid van sla in het zonnetje te zetten! Dit keer een mooie combinatie van het product met de herkomst van de sla: Nederland. Want hoe Nederlandser wil je het hebben dan de bitterbal?
De vleesbitterbal en alle (vegetarische) varianten daarop kennen we onderhand wel. Tijd voor iets nieuws: de sla-bitterbal! Voor bij de borrel, je frietjes of op een zacht bolletje.
Stappen
1
Klaar
25 min.
|
Schil, kook en pureer |
2
Klaar
5 min.
|
Week, los op en splits |
3
Klaar
10 min.
|
Was en snijdWas de sla en laat hem heel, heel goed uitlekken. Water en vet gaan nu eenmaal niet goed samen. Dus dep de sla eventueel droog in een schone theedoek als je twijfelt. Snijd vervolgens de sla en katenspek in reepjes. |
4
Klaar
65 min.
|
Meng en koel afMeng alles snel door elkaar. En voor de volledigheid, alles is dus: de aardappelpuree, de boter, de melk, het eigeel, de gelatine, de katenspek en natuurlijk de sla. Kruid de puree af met zout, peper, worcestersaus en mosterd naar smaak. Verdeel de puree over een platte schaal en laat hem minimaal een uur opstijven in de koelkast. Ik maak de puree vaak een dag van te voren en ga de volgende dag verder met de volgende stap! |
5
Klaar
20 min.
|
Draai en paneer |
6
Klaar
5 min.
|
Frituur en rust |
7
Klaar
Zo lang je wilt
|
Borrel en geniet |