Sla-wraps met Thaise kip
Sla. De perfecte vervanger van wraps!

Sla-wraps met Thaise kip

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
1el olijfolie
250g kipfilet
halve krop Lollo Bionda
150g Witte kool
30g cashewnoten
2 teentjes knoflook
2cm gember
4 bosuitjes
1 rode peper
handje vol blaadjes basilicum
1 limoen
Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Sla. Je kent het ongetwijfeld van ‘salade’, maar het is zoveel meer. Zeker als je op je suikerinname wilt letten. ‘Normaal’ zou je dit recept eten met wraps bijvoorbeeld. Of rijst. Maar ik heb de koolhydraten vervangen door de knapperige bladeren van Lollo Bionda. En heel eerlijk? Het is minstens zo lekker!

Wil je alles weten over Lollo Bionda? Wie beter dan de telers zelf kunnen je dat uitleggen! Check dit.

 

 

Stappen

1
Klaar

Snijd

Snijd de kipfilet en witte kool in reepjes. De knoflook en gember en kleine stukjes.

2
Klaar

Bak

Verhit de olie in de pan en bak de kipfilet gaar. Voeg de knoflook, gember, witte kool en curry pasta toe en mix het geheel door elkaar.

Maak je je currypasta niet zelf? Dan kan er stiekem heel wat suiker in zitten. Etiketten lezen is dus de boodschap! Ik gebruik altijd de curry's van Fair Trade. Deze bevatten alleen plantaardige ingrediënten, er zijn geen kunstmatige toevoegingen.

3
Klaar

Was

Was de sla en de bosuitjes.

4
Klaar

Vul en smul!

Leg de hele bladen sla op een plank. Vul deze met het kippenmengsel en werk af met limoen, rode peper en cashewnoten.
Was en snijd de bosuitjes en voeg deze samen met de basilicum net voor het opdienen toe.

Mirjam Goes

vorige
Bananenbrood
volgende
Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons
vorige
Bananenbrood
volgende
Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons