Ingrediënten
-
1el olijfolie
-
250g kipfilet
-
halve krop Lollo Bionda
-
150g Witte kool
-
30g cashewnoten
-
2 teentjes knoflook
-
2cm gember
-
4 bosuitjes
-
1 rode peper
-
handje vol blaadjes basilicum
-
1 limoen
Beschrijving
Sla. Je kent het ongetwijfeld van ‘salade’, maar het is zoveel meer. Zeker als je op je suikerinname wilt letten. ‘Normaal’ zou je dit recept eten met wraps bijvoorbeeld. Of rijst. Maar ik heb de koolhydraten vervangen door de knapperige bladeren van Lollo Bionda. En heel eerlijk? Het is minstens zo lekker!
Wil je alles weten over Lollo Bionda? Wie beter dan de telers zelf kunnen je dat uitleggen! Check dit.
Stappen
1
Klaar
|
SnijdSnijd de kipfilet en witte kool in reepjes. De knoflook en gember en kleine stukjes. |
2
Klaar
|
BakVerhit de olie in de pan en bak de kipfilet gaar. Voeg de knoflook, gember, witte kool en curry pasta toe en mix het geheel door elkaar. Maak je je currypasta niet zelf? Dan kan er stiekem heel wat suiker in zitten. Etiketten lezen is dus de boodschap! Ik gebruik altijd de curry's van Fair Trade. Deze bevatten alleen plantaardige ingrediënten, er zijn geen kunstmatige toevoegingen. |
3
Klaar
|
WasWas de sla en de bosuitjes. |
4
Klaar
|
Vul en smul!Leg de hele bladen sla op een plank. Vul deze met het kippenmengsel en werk af met limoen, rode peper en cashewnoten. |