Slaburger met kipgehakt
Niet alleen sla óp, maar ook ín je burger!

0 0
Slaburger met kipgehakt

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
1 krop driekleurensla
400gr kipgehakt
15gr kaas
250gr cherrytomaatjes
1 teentje knoflook
6 eieren
3el panko Heb je geen panko in huis? Geen stress: paneermeel of geplette beschuiten werkt ook ;-)
5 volkoren bollen
2el olijfolie
6el Griekse yoghurt
1el mosterd
naar smaak peper
1el mayonaise

“We waren een beetje uitgekeken op de klassieke burgers en we hadden nog een driekleurensla liggen van From Boer. 1 en 1 is 2...”

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Dit is zo’n heerlijk zaterdagavond-gerecht. Na een dag die vaak vol zit met (kinderen brengen naar) sporten, boodschappen doen en poetsen is er niets zo lekker dan een goede burger op een dito broodje te eten.

We waren echter een beetje uitgekeken op de klassieke burgers en we hadden nog een driekleurensla liggen van From Boer. 1 en 1 is 2…en een burger vàn sla werd het resultaat. Met een pikante toets dankzij de yoghurtmosterdsaus. Succes verzekerd!

Je maakt trouwens net zo makkelijk een burger(tje) als balletjes met dit recept. Leuk voor de afwisseling en lekker met pasta of voor bij de borrel!

 

 

Stappen

1
Klaar
10 min.

Was & kneed

Was de driekleurensla. Bewaar 5 blaadjes voor de garnering en snijd de helft in fijne reepjes. Pureer de ander helft en laat hem goed uitlekken. Voeg de sla, geraspte kaas, 1 ei en het paneermeel toe aan het kippengehakt. Breng het gehakt op smaak met peper.

2
Klaar
10 min.

Vorm & bak

Maak 5 grote burgers van het gehakt en bak de burgers in zo’n 7 minuten rondom gaar. Je kunt dit in een koekenpan met een beetje olie doen, maar ik gebruik voor burgers vaak de grillplaat. In dat geval smeer je de burgers in met een beetje olie en leg je ze op de plaat als deze echt goed heet is.

Zijn je burgers al klaar, maar heb je de andere stappen nog niet helemaal af? Haal ze dan van de plaat en houd ze warm onder aluminiumfolie.

3
Klaar
15 min.

Rooster & bak

Was de tros cherrytomaten en doe ze in een ovenschaaltje. Voeg een gesneden teentje knoflook, wat olie, zout en peper toe en zet het schaaltje een kwartiertje in de oven.

Heb je voor afbakbollen gekozen? Dan leg je deze de laatste 8 minuten er gelijk bij!

4
Klaar
5 min.

Breek & mix

Breek de eitjes en bak er een paardenoog van. Wil je dat deze precies past op je broodje? Gebruik dan een bakring.

Mix ondertussen in een kommetje de yoghurt met de mosterd en mayonaise en kruid eventueel af met peper.

5
Klaar
10 min.

Smeer en stapel

Snijd de broodjes doormidden (horizontaal uiteraard;-)) en smeer de onder- en bovenkant (van de binnenzijde uiteraard ;-)) van het broodje in met de saus van yoghurt en mosterd. Leg op de onderste helft een blaadje sla, daar bovenop wat tomaatjes, dan de burger en tot slot het gebakken ei. Eindig je stapel met de bovenkant van het broodje.

Serveer de burger op een stoere houten plank met de overgebleven tomaatjes en saus. Smakelijk en nog een fijne zaterdag. ;-)

Mirjam Goes

vorige
Luchtige slacake met frisse citroenslagroom
volgende
Verrassend groentestoofpotje
vorige
Luchtige slacake met frisse citroenslagroom
volgende
Verrassend groentestoofpotje