Ingrediënten
-
Voor de muffins
-
1 pompoen
-
250gr bloem
-
75gr Tagatesse
-
3 eieren
-
100ml olijfolie
-
1el koek- en speculaaskruiden
-
8gr bakpoeder
-
naar smaak szechuanpeper
-
naar smaak zout
-
Voor de walnotenroomkaas-topping
-
25gr walnoten
-
50gr roomkaas
Beschrijving
Het is Halloween vandaag! En wat kun je dan beter serveren dan zo’n griezelig lekkere muffin van pompoen? Eentje die het overigens ook heel goed doet als verantwoorde snack in de brooddoos!
Door de toevoeging van een mix van koek-, speculaaskruiden en szechuanpeper zijn deze muffins ook een heel goed alternatief voor de minder gezonde Sinterklaaslekkernijen als pepernoten en speculaas.
Stappen
1
Klaar
25 min.
|
Gril & pureerVerwarm de oven voor op 220°C. Snijd de pompoen door de midden, haal de zaadjes eruit en snijd hem in blokjes. Of haal een zakje kant-en-klare pompoenblokjes in de supermarkt. ;-) Kruid de pompoen met zout en szechuanpeper en gril de pompoen in de oven in zo’n 20 minuutjes gaar. Het soort pompoen maakt voor deze muffins niet uit. De suikers in een pompoen zijn nagenoeg gelijk (2 gram per 100 gram). Wel bevatten volgens de voedingswaardetabel flespompoenen iets meer koolhydraten (11 gram per 100 gram) dan hokkaido pompoenen (3 gram per 100 gram). Blender de gegrilde pompoen tot puree. Voor dit recept heb je 400 gram puree nodig en dat haal je met gemak uit 1 pompoen. Van het restant kun je altijd een soepje maken ofzo. |
2
Klaar
10 min.
|
Klop & mix |
3
Klaar
10 min.
|
Meng & vulMeng de bloem met de de koek- en speculaaskruiden, het bakpoeder, szechuanpeper en zout en mix de droge ingrediënten door het ei-pompoenmengsel tot er geen klonters meer zijn. Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met het beslag. Ik gebruik graag siliconenbakvormen, zodat ik de vormen niet hoef in te vetten en te bestrooien met bloem tegen het plakken. Heb je geen siliconenvorm, vergeet dit dan niet te doen. ;-) |
4
Klaar
15 min.
|
Bak & koel |
5
Klaar
5 min.
|
Plet & mix |
6
Klaar
5 min.
|
Serveer & snoep |