Spicy pumpkin latte
Verwen jezelf na een stevige herfstwandeling!

0 0
Spicy pumpkin latte

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
150gr pompoen
250ml melk
10gr Zusto
3tl kaneel
1tl gemberpoeder
1/2tl kruidnagel
1/2tl nootmuskaat
1/2 vanillestokje
60ml zwarte koffie

Weg met de siropen en kant en klaar kruidenmixen: de lekkerste (en gezondste) balans voor de 'spicy'-touch, maak je zelf!

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Wandelingen of loopjes in herfst. Ik ben er dol op. Regen kan me niet veel schelen, wind daarentegen vind ik iets minder. Maar ik geniet van de kleuren en de geuren in dit seizoen. Buitenshuis, maar ook binnenshuis. Kaneel, gember, kruidnagel, nootmuskaat…ze zijn zo typerend voor dit seizoen. En worden in dit gerecht gecombineerd tot een heerlijke warme drank waarvan je na zo’n loopje heerlijk kunt genieten!

Stappen

1
Klaar
10 min.

Snijd & weeg

Snijd de pompoen in blokjes. Doe ze in een pan met een klein beetje water en laat ze koken tot ze zacht zijn. Ondertussen kun je alle kruiden rustig afwegen. Is de pompoen zachtgekookt? Pureer hem dan met een staafmixer fijn.

Wil je er zeker van zijn geen schilletjes in je puree te hebben? Schil de pompen dan van te voren.

2
Klaar
5 min.

Kook & mix

Giet de melk, met de Zusto en de vanille in een pannetje en laat het warm worden. Kokend heet hoeft het zeker niet te zijn, want dan moet je alleen maar langer wachten tot je van je spicy latte kunt genieten. ;-) Eenmaal warm voeg je de pompoenpuree, kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat toe en pureer je alles tot je een gladde warme drank hebt.

Had je de pompoen niet geschild, maar zitten er voor jou toch te veel vliesjes in de melk? Zeef alles dan even voordat je de koffie aan het mengsel toevoegt.

3
Klaar
5 min.

Zet & geniet

Zet de koffie. Giet het warme kruidenmengsel in een hoge beker en voeg de koffie toe. Heb je een koffiemachine, dan kun je natuurlijk gewoon het warme kruidenmengsel onder je apparaat zetten terwijl je de koffie toevoegt.

Ben je overigens niet zo'n koffie liefhebber of willen je kinderen graag eens meeproeven? Laat dan de koffie gewoon achterwege, want ook zonder koffie is dit drankje al een genot.

Het laatste wat je moet doen is je op de bank nestelen met een dekentje, een goed boek en je spicy pumpkin latte binnen handbereik. Genieten gegarandeerd!

Mirjam Goes

vorige
Luchtige wafels van rode biet
vorige
Luchtige wafels van rode biet