Spinaziepannenkoeken
Voor een gezonde en voedzame woensdagmiddag-lunch

0 0
Spinaziepannenkoeken

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
Voor de pannenkoeken
400gr verse spinazie
400ml melk
250gr amandelmeel
2 eieren
10el olijfolie
Lekker voor erop!
gerookte zalm
pijnboompitjes
cherrytomaatjes
rucola
rauwe ham
mozzarella

“Deze pannenkoeken omhooggooien om vervolgens weer op te vangen raad ik je overigens af. #ervaring ;-)”

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

  • Voor de pannenkoeken

  • Lekker voor erop!

Beschrijving

Deel

Op de 1 of andere manier lijkt het of onze kinderen op woensdagmiddag altijd meer honger hebben dan op andere middagen. 😉 Het feit dat ik op woensdagmiddag vaak iets anders dan boterhammen op tafel zet, heeft daar misschien ook mee te maken!

Maar, ik heb er iets op gevonden. Met groenten natuurlijk! En geloof mij…van deze pannenkoeken hoef je echt geen stapel te bakken vooraleer ze aan tafel zeggen: “Ik heb genoeg gegeten!”. Per saldo dus sneller, maar zeker ook gezonder en voedzamer.

Stappen

1
Klaar
10 min.

Snijd

Was de spinazie. Verhit in een pan een eetlepel olijfolie en roerbak de spinazie tot hij geslonken is. Blancheren kan ook hoor, maar op de 1 of andere manier heb ik dan altijd het idee dat ik zoveel waardevolle vitamines weggooi.

Laat de spinazie goed uitlekken en snijd hem in hele fijne stukken. Kies je voor snelheid en gemak? Gebruik dan een Bamix SliceSy (of andere variant!).

2
Klaar
5 min.

Mix

Mix de melk, spinazie, eieren, olijfolie (2 eetlepels: die andere 8 heb je nodig om je pannenkoek straks in de bakken) en het amandelmeel door elkaar tot je een mooi beslag hebt.

Natuurlijk kun je gewone patentbloem gebruiken, maar ik kies voor amandelmeel. Check beide voedingswaardetabellen maar eens. Hoewel patentbloem minder suiker heeft per 100 gram, bevat het wel fors meer koolhydraten. En die zetten in je lichaam ook om tot suiker. Per saldo ben ik daarom beter af met amandelmeel. Bovendien vult amandelmeel ook een stuk meer dan gewone bloem en dat is voor de hongerige wolven hier aan tafel dan weer handig. ;-)

3
Klaar
10 min.

Bak

Verhit in een koekenpan een beetje olie, voeg het beslag toe en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Omdat het deeg anders is dan je misschien gewend bent, zet je het vuur het best zo laag mogelijk en laat je de pannenkoeken rustig garen.

4
Klaar
5 min.

Beleg

‘Versier’ je pannenkoek met allerlei lekkers. Gerookte zalm is hier favoriet. Maar ook geroosterde pijnboompitjes, tomaatjes, rucola, rauwe ham of mozzarella, doen het altijd erg goed.

Wil je het gerecht een keer iets chiquer serveren? Leg de pannenkoek dan op een 'bedje' van verse spinazie en werk het af met mozzarella, cherrytomaatjes, geroosterde pijnboompitten en wat olijfolie.

Smakelijk!

Mirjam Goes

vorige
Pizza met spruitjes
volgende
Kip-groente-gehaktballetjes met pastinaakpuree
vorige
Pizza met spruitjes
volgende
Kip-groente-gehaktballetjes met pastinaakpuree

Voeg je reactie toe