Suikervrije chocolade cheese cake
Met geroosterde pistachenootjes voor een heerlijke crunch!

0 0
Suikervrije chocolade cheese cake

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
Voor de cake
2 kleine bananen
70g muesli
Voor chocolate cheese
200gr magere kwark
2el cacao
10gr Tagatesse
2 blaadjes gelatine
5 el melk
50gr pistachenootjes

Dit is zo'n alles-in-één-taartje: Hij past bij het ontbijt, de brunch, lunch of koffie en als dessert.

Kenmerken:
  • Suikervrij
Keuken:

Ingrediënten

  • Voor de cake

  • Voor chocolate cheese

Beschrijving

Deel

Als we ergens een ijsje gaan eten, kiest mijn man steevast de combinatie chocolade / pistache. Aangezien deze combinatie van smaken niet vaak in een suikervrije variant te koop is, bedacht ik een alternatief. Want chocolade en pistache gaan wel heel goed samen. Het werd een taartje. Eentje die je eigenlijk op elk moment van de dag kunt snoepen!

Stappen

1
Klaar
5 min

Prak

Prak de banaan tot moes en voeg de muesli eraan toe. In de 'ouderwetse' muesli zit nagenoeg geen suiker. In tegenstelling tot de moderne versies, granola's en cruesli's. Goed etiketten lezen is dus het advies!

Leg een bakpapiertje in de springvorm en bedek de bodem met de mueslimoes.

2
Klaar
5 min

Mix

Mix de magere kwark, cacao en Tagetesse tot een homogeen mengsel. Voorproeven mag. ;-)

3
Klaar
10 min

Kook en bak

Week de gelatine in koud water en knijp het na 5 minuutjes uit. Doe de melk in een steelpannetje en voeg de gelatine toe. Warm het langzaam op, zodat de gelatine oplost in de melk.

Ondertussen kun je de pistachenootjes vast lekker bruin roosteren, want je staat toch bij het vuur. ;-)

Als de gelatine opgelost en een beetje afgekoeld is, mag je het toevoegen aan de chocoladekwark. Roer het goed door!

4
Klaar
te lang ;-)

Giet en wacht

Giet de chocoladekwark op de bodem en laat het in de koelkast hard worden.
Voor het beste resultaat moet je een nachtje wachten. Maar de versie na 2 uurtjes wachten is ook prima.

5
Klaar
5 min

Strooi en smul

Plet tot slot de geroosterde pistachenootjes met een mes, zodat ze iets kleiner zijn. Strooi ze over de chocoladetaart en smullen maar!

Mirjam Goes

vorige
Geroosterde tomatensoep
volgende
Pesto van sla
vorige
Geroosterde tomatensoep
volgende
Pesto van sla

Voeg je reactie toe