Zandkoekjes
Samen bakken, samen genieten

83 8
Zandkoekjes

Delen? Graag:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Adjust Servings:
125g boter
75g Tagatesse
1 eieren
275g bloem
4g bakpoeder
zeste van 1 citroen
50g hazelnoten

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Het perfecte basisrecept voor zandkoekjes die nooit mislukken!

Kenmerken

    Ingrediënten

    Directions

    Delen

    Woensdagmiddag is de perfecte middag om samen koekjes te bakken. Ik gebruik dit basisrecept, maar het staat je natuurlijk vrij om hierop smakelijke variaties te maken. Door bijvoorbeeld geen hazelnoten, maar pecannoten te gebruiken. Of de zeste van citroen te vervangen door zeste van limoen, appelsien of  gember! Succes gegarandeerd. Al was het alleen maar door de vele gezellige figuurtjes die uit dit deeg kunt maken. 😉

    Zo maak je het

    1
    Klaar!
    15 min

    Meng

    Meng de boter en de Tagatesse met de mixer. Ondertussen kun je in een vijzel de hazelnoten fijn hakken. Als de boter en Tagetesse vermengd zijn, voeg je het ei, de gehakte nootjes en zeste van citroen toe.

    Nadat dit alles goed gemengd is, voeg je beetje voor beetje de bloem toe. Als laatste meng je de bakpoeder door het beslag.

    2
    Klaar!
    30 min

    Rust

    Vorm met je handen een mooie bal van het deeg en wikkel het in een stuk vershoudfolie. Leg het vervolgens ongeveer 30 minuten in de koelkast. Heb je haast en sla je deze stap over? Dan zit het deeg gegarandeerd vastgeplakt aan je handen straks...

    3
    Klaar!
    Heel lang als je kinderen graag figuurtjes willen maken ;-)

    Steek

    Verdeel wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is. Wil je de koekjes overal even dik? Gebruik dan kleine houtjes waarop je je deegroller laat rollen. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 200°C.

    Steek de koekjes uit in de gewenste vorm. Wil je je eigen naam op je koekje zetten? Zoek dan eens op internet naar een 'aanpasbaar koekjesstempel'.

    4
    Klaar!
    10

    Bak en geniet

    Bak de koekjes in zo'n 10 minuten bruin. Zet een kop thee voor iedereen en snoep samen van de heerlijke zelfgemaakte suikervrije koekjes! Zijn er koekjes over? Bewaar ze dan in een goed afsluitbare pot

    Mirjam Goes

    vorige
    Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons
    volgende
    Gegrilde kippenhaasje met bierdressing
    vorige
    Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons
    volgende
    Gegrilde kippenhaasje met bierdressing

    Reactie toevoegen