Zandkoekjes
Samen bakken, samen genieten

Zandkoekjes

Delen? Graag:

Of kopieer deze link en deel die. ;-)

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen:
125g boter
75g Tagatesse
1 eieren
275g bloem
4g bakpoeder
zeste van 1 citroen
50g hazelnoten

Het perfecte basisrecept voor zandkoekjes die nooit mislukken!

Kenmerken:
  • Suikervrij

Ingrediënten

Beschrijving

Deel

Woensdagmiddag is de perfecte middag om samen koekjes te bakken. Ik gebruik dit basisrecept, maar het staat je natuurlijk vrij om hierop smakelijke variaties te maken. Door bijvoorbeeld geen hazelnoten, maar pecannoten te gebruiken. Of de zeste van citroen te vervangen door zeste van limoen, appelsien of  gember! Succes gegarandeerd. Al was het alleen maar door de vele gezellige figuurtjes die uit dit deeg kunt maken. 😉

Stappen

1
Klaar
15 min

Meng

Meng de boter en de Tagatesse met de mixer. Ondertussen kun je in een vijzel de hazelnoten fijn hakken. Als de boter en Tagetesse vermengd zijn, voeg je het ei, de gehakte nootjes en zeste van citroen toe.

Nadat dit alles goed gemengd is, voeg je beetje voor beetje de bloem toe. Als laatste meng je de bakpoeder door het beslag.

2
Klaar
30 min

Rust

Vorm met je handen een mooie bal van het deeg en wikkel het in een stuk vershoudfolie. Leg het vervolgens ongeveer 30 minuten in de koelkast. Heb je haast en sla je deze stap over? Dan zit het deeg gegarandeerd vastgeplakt aan je handen straks...

3
Klaar
Heel lang als je kinderen graag figuurtjes willen maken ;-)

Steek

Verdeel wat bloem over het aanrecht en rol het deeg uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is. Wil je de koekjes overal even dik? Gebruik dan kleine houtjes waarop je je deegroller laat rollen. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 200°C.

Steek de koekjes uit in de gewenste vorm. Wil je je eigen naam op je koekje zetten? Zoek dan eens op internet naar een 'aanpasbaar koekjesstempel'.

4
Klaar
10 min

Bak en geniet

Bak de koekjes in zo'n 10 minuten bruin. Zet een kop thee voor iedereen en snoep samen van de heerlijke zelfgemaakte suikervrije koekjes! Zijn er koekjes over? Bewaar ze dan in een goed afsluitbare pot

Mirjam Goes

vorige
Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons
volgende
Gegrilde kippenhaasje met bierdressing
vorige
Oosters sla-stamppotje met kastanjechampignons
volgende
Gegrilde kippenhaasje met bierdressing

Voeg je reactie toe