Ingrediënten
-
5 appelsienen
-
25gr Tagatesse
-
3 eieren
-
125ml slagroom
-
4 blaadjes gelatine
-
25gr amandelen
Beschrijving
Ik ben niet zo’n zoetekauw. De anderen hier in huis deste meer…En aangezien ook zij met de suikervrijepot mee eten, vind ik dat ik hen best eens tegemoet mag komen met een heerlijk dessert.
Deze bavarois scoort punten! En niet alleen bij hen…Dit nagerecht is zoet, fris en romig. En een perfecte afsluiter na een Spaans hoofdgerecht!
Stappen
1
Klaar
10 min.
|
Pers en kookRasp 1 appelsien en bewaar de zeste. Snijd de appelsien vervolgens door midden en pers ze uit. Pers ook de overige appelsienen tot je in totaal 350ml. sap hebt. Soms heb je dat al na 4 appelsienen, soms na 6...Het gemiddelde heb ik daarop op de ingrediëntenlijst gezet. ;-) Kies je liever voor gemak (maar ook meer suikers?), dan kun je natuurlijk ook gewoon een pak appelsienensap kopen! Voeg de Tagatesse en de helft van de zeste toe aan de appelsienensap en breng het zachtjes aan de kook. |
2
Klaar
5 min.
|
Week en roer |
3
Klaar
10 min.
|
Klop en roosterScheid de eidooiers van de eiwitten en klop de dooiers op volle snelheid schuimig. Bewaar het schuim in een andere bak en klop de slagroom lobbig. Als je deze volgorde aanhoudt, kun je dat gewoon in dezelfde bak doen zonder dat je die tussendoor schoon hoeft te maken. Klop je eerst de slagroom? Dan moet je de kom eerst goed omspoelen en weer vetvrij maken: anders kun je je eiwitten nooit stijf kloppen. Als de mixer op volle snelheid draait, kun je mooi tegelijkertijd de amandelen in een droge koekenpan roosteren! Deze nootjes zorgen straks voor een heerlijke crunch op de bavarois. |
4
Klaar
2u. 5 min.
|
Mix en wachtSpatel het eiwitschuim voorzichtig door de lauwwarme appelsienensap en daarna de lobbig geklopte slagroom. Spoel een vorm om met water en droog hem niet af. Zo komt je bavarois straks gemakkelijk eruit. Giet het mengsel in de vorm en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast. |
5
Klaar
Dat hangt er vanaf...;-)
|
Stort en geniet! |
Reactie Verberg reacties
ziet er smakelijk uit. 👍😋